Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Cukrus 2 šaukšteliai
Druska 1 šaukštelis
Vanduo ledinis 7 šaukšteliai
Cukrus 1 stiklinė
Kukurūzų miltai 1 šaukštas
Porcijos: 6
Nepakartojamas skonis, ypač su kava.

Gaminimo eiga

Tešlos ingredientai turi būti gerai atšaldyti, o įdaro – kambario temperatūros.

Dubenyje elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite miltus, druską ir cukrų. Sutarkuokite šaltą sviestą ir maišykite (ne itin intensyviai) maišytuvu apie 10 sekundžių, kol miltai ir sviestas sulips. Pašlakstykite mišinį 5 a.š. ledinio vandens, vėl pamaišykite maišytuvu, labai pamažu, maišydami, supilkite likusį vandenį. Maišykite, kol tešla taps panaši į varškę. Tuomet tešlą išimkite iš dubens, suplokite, uždenkite plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai valandą.

Neturinčioms laiko arba nemokančioms gaminti tešlos rekemenduoju nupirkti bemielę sluoksniuotą tešlą - labai gerai su šiuo įdaru tinka.

Išėmę tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočiokite 1-2 milimetrų plonumu. Su apvaliu indu ar specialia forma išpjaukite 6 apskritimus ir sudėkite juos į specialią formą ar formeles, prieš tai pasidėję į jas kepimo popieriaus formeles.

Kepkite 180°C temperatūroje apie 8 - 10 minučių. Negalima leisti tešlai kilti, jei sukils, išėmus su šaukštu apspauskite.

Įdarui išmaišykite kukurūzų miltus, 1/4 stiklinės grietinėlės, supilkite likusią grietinėlę bei cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps ir mišinys taps vienalytis.

Dubenėlyje šakute gerai sumaišykite trynius, supilkite juos į kremo ruošinį ir švelniai maišykite iki vienalytės masės.

Šiuo mišiniu užpildykite iš dalies iškeptus tešlos krepšelius. Kepkite 175°C temperatūroje, kol kreminis įdaras apsidengs plėvele ir gražiai apkeps. Apie 20 - 30 minutes.

Atvėsinkite kepimo formoje.

Nepakatrojamas skonis, ypač su kava. :)

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai