Ingredientai

Sausainiai „Gaidelis“ 3 pakeliai
Sviestas 1.5 pakelio
Kiaušiniai 4 vnt.
Maskarponės sūris 450 g
Rikotos sūris 200 g
Cukrus 7 šaukštai
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Cinamonas 2 šaukšteliai
Kardamonas 0.5 šaukštelio
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, cinamonu, kardamonu. Atskirkite ketvirtį masės.

Didesne dalimi masės išklokite kepimo formos (nuimamais kraštais) dugną.

Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

Trynius išsukite iki baltumo su cukrumi.

Baltymus išplakite su trupučiu druskos iki standžių putų.

Trynius sumaišykite su maskarpone ir pertrinta rikota.

Suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir labai gerai išsukite. Sumaišykite su baltymais.

Masę dėkite ant kiek atvėsusio pagrindo, ant viršaus užtrupinkite trupinių ir sviesto mišinį ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 50 minučių. Išimkite ir palikite atvėsti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Burnoje tirpstantis morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Burnoje tirpstantis morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 05 min.

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla