Klausimas, kaip paruošti krevetes, laikas nuo laiko vis iškyla Delfi Maistas pašte ar socialiniame tinkle. Skaitytojai domisi ir kaskart nustemba, kad procesas – itin nesudėtingas. Paruoštas krevetes valgykite su salotomis, duona.

Gaminimo eiga

1. Krevetes nuplauname, nukarpome joms ūselius.

2. Į keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, ištepame jos dugną, truputį pakaitiname ir dedame nelukštentas krevetes bei kelias džiovinto čiobrelio šakeles. Kepame ant didesnės ugnies apie 4 minutes, kartais pamaišant. Po to ugnį sumažiname ir kepame dar 4 minutes.

3. Per tą laiką dedame smulkintą česnaką, beriame žiupsnelį druskos, džiovinto rozmarino, provanso žolelių mišinio, dedame du šaukštus sviesto.

4. Ant krevečių išspaudžiame pusės citrinos sultis ir išmaišome. Likus minutei iki kepimo pabaigos beriame saują šviežių kapotų petražolių.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai