Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Midijas gerai nuplaukite ir nuvalykite.
2. MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min. ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 °C temp. 10–12 min.
3. Kubeliais susmulkinkite svogūną, saliero stiebus, o česnaką labai gerai susmulkinkite.
4. Įkaitintame prikaistuvyje su alyvuogių aliejumi apkepkite smulkintą svogūną, saliero stiebus ir česnaką.
5. Į kepamas daržoves dėkite nuplautas midijas ir pilkite baltąjį vyną. Nugarinkite alkoholį ir uždenkite dangčiu. Patroškinkite 2–3 min. ant vidutinės kaitros.
6. Į troškintas midijas pilkite grietinėlę, berkite druską ir pipirus, pagardinkite smulkintomis petražolėmis.
7. Midijas patiekite su skrudintu prancūzišku batonu su česnakinio sviesto įdaru.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai