Midijos grietinėlės padažepatiekalas, kurį smagu gaminti su artimaisiais ar draugais. Ir valgyti jas smagu ne vienam, o būryje. Beje, ir pagaminti midijas greitinėlės padaže ilgai netruksite – tikrai suspėsite, kol orkaitėje keps prancūziškas batonas.

Gaminimo eiga

1. Midijas gerai nuplaukite ir nuvalykite.

2. MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min. ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 °C temp. 10–12 min.

3. Kubeliais susmulkinkite svogūną, saliero stiebus, o česnaką labai gerai susmulkinkite.

4. Įkaitintame prikaistuvyje su alyvuogių aliejumi apkepkite smulkintą svogūną, saliero stiebus ir česnaką.

5. Į kepamas daržoves dėkite nuplautas midijas ir pilkite baltąjį vyną. Nugarinkite alkoholį ir uždenkite dangčiu. Patroškinkite 2–3 min. ant vidutinės kaitros.

6. Į troškintas midijas pilkite grietinėlę, berkite druską ir pipirus, pagardinkite smulkintomis petražolėmis.

7. Midijas patiekite su skrudintu prancūzišku batonu su česnakinio sviesto įdaru.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai