Ingredientai

Sviestas 120 g
Cukrus 1 puodelis
Druska žiupsnelis
Citrinos žievelė 1 šaukštas
Migdolų esencija 1 šaukštelis
Kiaušiniai 4 vnt.
Rikotos sūris 1 puodelis
Migdolų miltai 1.5 puodelio
Miltai 1 puodelis
Kepimo milteliai 1.5 šaukštelio
Migdolų drožlės 0.5 puodelio
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Ištirpintą sviestą išsukite su druska, cukrumi, citrinų tarkuota žievele ir migdolų esencija.

Po vieną sudėkite kiaušinius, kaskart gerai išplakite.

Sudėkite rikotos sūrį ir labai gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

Sumaišykite miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite juos į tešlą.

Tešlą supilkite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą. Ant viršaus suberkite migdolų drožles ir jas kiek spustelėkite.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Iš formos išimkite kai atvės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Burnoje tirpstantis morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Burnoje tirpstantis morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 05 min.

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla