Ingredientai
Sviestas
200
g
Miltai
1.5
stiklinės
Kepimo milteliai
0.5
šaukštelio
Rabarbarai
500
g
Cukrus
3
šaukštai
Cinamonas
1
šaukštelis
Kiaušiniai
4
vnt.
Cukrus
1
stiklinė
Sviestas
50
g
Vanduo
0.5
stiklinės
Miltai
1.5
stiklinės
Kepimo milteliai
0.5
šaukštelio
Porcijos: 6
Sultingas rabarbarų pyragas su traškiu karamelės skonio papločiu.
Gaminimo eiga
Išminkyti sviestą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kad tešla taptų vientisa, ir ja išlipdyti kepamuoju popieriumi išklotą orkaitės skardos dugną.
Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių.
Supjaustyti gabalėliais rabarbarus ir sumaišyti su cukrumi bei cinamonu. Užpilti maišinį ant tešlos.
Viršų ruošti šitaip: išplakti kiaušinius ir cukrų, ištirpinti puodelyje sviestą, supilti vandenį ir leisti užvirti.
Užpilti maišinį ant išplaktų kiaušinių.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir supilti į išplaktų kiaušinių masę.
Užpilti ant rabarbarų ir kepti apie 25 minutes.
Ataušusį supjaustyti keturkampiais.
Atsiliepimai