Ingredientai
Miltai
200
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Cukrus
100
g
Sviestas
130
g
Pienas
250
g
Sausos mielės
15
g
Druska
žiupsnelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Mieles sumaišykite su miltais.
Kiaušinius išplakite su druska. Plakant po truputį supilkite miltus.
Pieną užvirkite, sudėkite sviestą, suberkite cukrų ir nukėlus nuo ugnies maišykite kol ištirps ir pravės.
Šiltą pieną supilkite į tešlą ir išmaišykite.
Pyrago formą ištepkite sviesto ir supilkite tešlą (tešla turi siekti ne daugiau kaip iki pusės formos).
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (pyragas bus iškepęs, kai suplyš geltonas viršus).
Atsiliepimai