Gaminimo eiga

1. Labai plonai supjaustykite kepsnius ir lengvai pamuškite, kad gautųsi vienodo storio.

2. Dubenyje sumaišykite marinato ingredientus, sojų padažą, rudąjį cukrų, išspaustą česnaką, imbierą, Vegeta Natur prieskonius ir vyną. Sudėkite mėsos griežinėlius ir palikite marinate bent 15 minučių.

3. Morkas supjaustykite pagaliukais, papriką ir cukiniją tokio pat dydžio lazdelėmis, o salierą perpjaukite įstrižai, ir supjaustykite tokio pat dydžio pagaliukais.

4. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite morkas, paprikas, cukinijas ir salierą. Trumpai pakepinkite maišydami, retkarčiais pamaišydami, kad išliktų traškūs ir šiek tiek suminkštėtų (3-4 min.). Įberkite šiek tiek daržovių prieskonių, atidėkite atvėsti.

5. Ruoškite po vieną ritinėlį. Daržoves (2 šaukštus) dėkite ant mėsos, susukite ir sutvirtinkite dantų krapštuku.

6. Didesnę keptuvę (arba grilio keptuvę) įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir lengvai pašlakstykite aliejumi.

7. Sudėkite suktinukus siūle žemyn ir kepkite iki auksinės rudos spalvos (po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės).

8. Išimkite dantų krapštukus, pabarstykite sezamu ir laiškiniais česnakais. Patiekite šiltą.

PATARIMAS

* Paprasčiausias būdas supjaustyti kepsnį į plonus kepsnelius yra dalinai užšaldyti. Iš dalies sušalusią mėsą aštriu peiliu nesunkiai supjaustysite plonais griežinėliais.