Ingredientai

kietojo tofu (180 g) 1 vnt.
česnako 3 skiltelės
svogūno 1 vnt.
pievagrybių 2 vnt.
raudonosios saldžiosios paprikos 0.5 vnt.
brokolio 90 g
ananaso (naudotas šviežias, bet puikiai tinka ir konservuoti) 180 g
Padažui:
sojų padažo 1.5 v. š.
rudojo cukraus 2 v. š.
vandens 4 v. š.
pomidorų padažo 1 v. š.
obuolių acto 1 a. š.
krakmolo (nebūtina, bet sutirštins padažą) 1 a. š.
Porcijos: 2
Paprastas ir greitas saldžiarūgštis patiekalas, kuris bus skanus tiek su virtais ryžiais, tiek su azijietiškais makaronais, tiek ir vienas!

Gaminimo eiga

1. Kubeliais pjaustytą tofu apkepti aliejuje. Tofu apskrudus, sumaišyti jį su druska ar kitais norimais prieskoniais.

2. Visas daržoves susmulkinus apkepti aliejuje (atskirai nuo tofu). Atskirai sumaišyti visus ingredientus padažui.

3. Supilti padažą ant keptų daržovių, sudėti keptą tofu ir dar šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.

4. Viską apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti sezamais. Skaniausiai dera patiekus su virtais ryžiais.

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @plantasticka.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai