Ingredientai

Vegeta Natur prieskonių vištienai 1 pakelis
Druskos žiupsnelis
aliejaus 2 v. š.
svogūnų 80 g
česnako 2 skiltelės
skrudintos duonos 4 riekelės
tarkuoto sūrio 2 v. š.
pieno šaukštų keletas
obuolių sulčių 300 ml
kukurūzų krakmolo 1 a. š.
Dėl priedų:
alyvuogių aliejaus 3 v. š.
Druskos
juodųjų pipirų žiupsnelis
tarkuotos citrinos žievelės 0.5 a. š.
rūkytos paprikos miltelių 0.5 a. š.
tarkuoto parmezano 3 v. š.
nuvalytas granatas
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Kalakutienos filė supjaustykite taip, kad gautumėte didelius kepsniukus.

2. Uždenkite kepsnį maistine plėvele ir lengvai pamuškite.

3. Vieną pusę lengvai pabarstykite Vegeta Natur vištienos prieskoniais.

4. Ant įkaitinto aliejaus dėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite iki auksinės spalvos. Sudėkite susmulkintą česnaką, kubeliais pjaustytą skrebutį, pjaustytas džiovintas slyvas, sūrį ir šiek tiek pieno. Išmaišykite, kad susimaišytų ir nukelkite nuo ugnies.

5. Gautą įdarą išdėliokite ant mėsos, užlankstykite kraštelius ir susukite į nedidelį vyniotinį. Užtvirtinkite jį virtuviniu siūlu.

6. Apkepkite iš visų pusių keptuvėje su trupučiu aliejaus. Apšlakstykite obuolių sultimis ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos (apie 1 val.). Retkarčiais apibarstykite kepimo soda ir pasukite.

7. Padažą, kuris liks po kepimo - perkoškite ir sutirštinkite kukurūzų krakmolu.

8. Paruoškite garnyrą iš cukinijų ir parmezano. Nedideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus, citrinos žievelę ir rūkytos paprikos miltelius. Ketvirčiais supjaustytas cukinijas apšlakstykite aromatingu alyvuogių aliejumi ir apvoliokite parmezano sūryje. Kepame 10-15 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.

9. Kalakutienos suktinuką supjaustykite griežinėliais, užpilkite kepimo padažu ir patiekite su keptomis cukinijomis.

10. Papuoškite granatų sėklomis.

PATARIMAS:

Jei reikia, slyvas iš anksto pamirkykite šiltame vandenyje. Įdarą praturtinsite įdėję 2 šaukštus stambiai kapotų graikinių riešutų.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai