Ingredientai

VEGETA NATUR žuvies prieskonių 6 a. š.
alyvuogių aliejaus 3 v. š.
Moliūgų/muskato riešutų kremui:
kubeliais pjaustyto moliūgo 300 g
muskato riešuto 1 vnt.
alyvuogių aliejaus 2 v. š.
VEGETA NATUR prieskonių grilintoms daržovėms 2 a. š.
špinatų arba sultenių 4 saujelės
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Išimkite lašišos filė kaulus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

2. Pabarstykite VEGETA NATUR prieskoniais žuviai ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

3. Palikite marinuotis vėsioje vietoje apie 30 minučių.

4. Moliūgų kremui susmulkinkite moliūgą, griežinėliais supjaustykite česnaką, suberkite į puodą ir užpilkite trupučiu vandens. Troškinkite uždengę, kad suminkštėtų (apie 10 minučių). Galiausiai pagardinkite daržovių prieskoniais, įpilkite alyvuogių aliejaus.

5. Susmulkinkite ištroškintą masę į kreminę konsistenciją ir palikite šiltai.

6. Lašišą kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje ir kepkite 10−15 minučių. Išimkite ir padalinkite į keturias dalis.

7. Lašišą išdėliokite ant moliūgų kremo.

8. Patiekite su jaunų špinatų ar sultenių salotomis.

PATARIMAS:

* Iškeptą lašišą nesunkiai padalinsite šakute, arba prieš kepdami galite ją supjaustyti.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai