Ingredientai

Miltai 4.5 puodelio
Cukrus 0.5 puodelio
Sausos mielės 1 šaukštas
Druska 1 šaukštelis
Pienas 1 puodelis
Sviestas 12 šaukštai
Sviestas 10 šaukštai
Cinamonas 2 šaukštai
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Grietinėlė 1 puodelis
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Cukraus pudra 1 puodelis
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Šiltą pieną sumaišykite su sausomis mielėmis.

Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakite iki standžių putų (vieno kiaušinio baltymą atidėkite į šoną, jis bus reikalingas aptepti bandeles).

Miltus sumaišykite su pienu. Sudėkite trynius ir gerai išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Po truputį sudėkite išplaktus kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite.

Tešlą gerai išminkykite ir palikite uždengtą pastovėti dvi valandas.

Tešlai iškilus, dar kartą ją išminkykite ir gana plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.

Minkštą sviestą sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, vaniliniu cukrumi ir tarkuotu muskato riešutu.

Labai gerai išmaišykite ir aptepkite iškočiotą tešlą. Apteptą susukite į rulonėlį ir supjaustykite trijų-keturių centimetrų riekelėmis.

Riekėles sudėkite viena šalia kitos į sviestu pateptą kepimo indą (nesuspauskite, turėtų likti maži tarpeliai). Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie 20 minučių.

Aptepkite lengvai išplaktu kiaušinio baltymu ir dėkite kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių.

Lengvai išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Plaktą grietinėlę užtepkite ant ką tik iš orkaitės išimtų bandelių ir leiskite atvėsti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai