Atsliūkinus rudenėliui į virtuves sugrįžta daržovių patiekalai. Ypač populiarūs patiekalai yra iš moliūgų. Iš jų galima virti ne tik skaisčiai geltonas, gardžias sriubas ar kepti kvepiančius blynus, moliūgai puikiai tinka ir gardiems desertiniams pyragams. Šis pyragas – netikėtas rudens atradimas, kuris kiekvienus namus paskandins šiltuose kvapuose.

Gaminimo eiga

Naudokite kepimo formą su nuimamais šonais.

Sumalkite (iki miltų) arba sutrinkite šokoladinius sausainius. Garų vonelėje išlydykite šviestą ir labai gerai sumaišykite jį su maltais sausainiais. Iš šios masės kepimo formoje (smarkiau ją prispausdami prie formos dugno ir šonų) padarykite pyrago pagrindą. Kol gaminsite kremą, formą su sausainių pagrindu padėkite į šaldytuvą.

Tuo metu supjaustykite kubeliais maliūgą (išimkite sėklas ir nulupkite luobelę). Moliūgo kubelius sudėkite į plačią keptuvę, supilkite rudąjį cukrų, cinamoną, druską ir vandenį. Gerai sumaišykite ir pradėkite kaitinti. Troškinkite, kol moliūgas suminkštės ir vanduo visai išgaruos (liks tik cukraus ir cinamono sirupas).

Masę perpilkite į kitą indą ir elektrine trintuve sutrinkite į tyrę. Tada atidėkite į šalį, kad atvėstų.

Kitame inde labai gerai suplakite grietinėlės sūrį, baltą cukrų ir kiaušinius. Svarbu, kad cukrus visai ištirptų (todėl jį galite pakeisti cukraus pudra). Išplaktą sūrio masę gerai sumaišykite su moliūgų tyre. Paruoštą kremą supilkite į kepimo formą.

Pašaukite pyrago ruošinį į įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 val. 160 laipsnių karštyje. Pyragui iškepus, išimkite jį ir palikite vėsioje vietoje mažiausiai kelioms valandoms atvėsti.

Skanaus!

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai