Ingredientai

Brokoliai 1 vnt.
Špinatai 100 g
Svogūnai 1 vnt.
Vidutinio dydžio bulvės 4 vnt.
Sultinio kubeliai 2 vnt.
Druska žiupsnelis
Pipirai žiupsnelis
Ypač tyras alyvuogių aliejus
Porcijos: 2
Gian Luca Demarco parodė, kaip išvirti lengvą detoksikuojančią brokolių ir špinatų sriubą. Jis patikino, kad ir vaikai turėtų jos neatsisakyti, nes ji iš tikrųjų labai gardi.

Gaminimo eiga

1. Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.

2. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.

3. Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.

4. Aukštoje keptuvėje arba troškintuve į kaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių iki bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

5. Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.

6. Patiekti su skrudinta šviesia duona.

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai