Ingredientai
kiaulienos išpjovos
200
g
poro
50
g
česnako
2
skiltelės
nedidelio svogūno
1
vnt.
raudonos aitriosios paprikos
0.5
vnt.
imbiero
20
g
paprikos
0.5
vnt.
kukurūzų krakmolo
1.5
v. š.
sojų padažo
3
v. š.
skysto terijakio padažo
3
v. š.
ryžių acto
1.5
v. š.
medaus
1
v. š.
medaus
2
v. š.
vištienos sultinio
1
stiklinė
kalendrų
1
saujelė
Porcijos: 1
Pasiilgusiems egzotiško skonio – azijietiška kiauliena su daržovėmis. Pikantiškas skonis tikrai jūsų nenuvils. Azijietišką kiaulieną su daržovėmis lėkštėje puoškite kalendrų šakelėmis.
Gaminimo eiga
1. Kiaulieną supjaustykite juostelėmis. Porą pjaukite pusiau, česnaką susmulkinkite, svogūną supjaustykite stambiais kubeliais, aitriąją papriką susmulkinkite, imbierą supjaustykite griežinėliais, papriką supjaustykite stambiais gabaliukais.
2. Krakmolą sumaišykite su sojų ir terijakio padažu, ryžių actu, medumi, išmaišykite.
3. Įkaitintame aliejuje apkepkite kiaulieną ant aukštos kaitros 1–2 min., sudėkite smulkintas daržoves ir užpilkite vištienos sultinį. Užvirkite, sudėkite krakmolo mišinį, gerai išmaišykite ir troškinkite 2–3 min.
4. Dėkite į lėkštę ir papuoškite kalendrų šakelėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai