Ingredientai

VAPEUR garuose ruošti avinžirniai BONDUELLE 1 indelis
Avienos faršas 400 g
Mėsos sultinys 600 ml
Svogūnai 2 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Česnakai 1 skiltelė
Aliejus 2 šaukštai
Medus 2 šaukštai
Prieskoniai Chmeli-Suneli 1 šaukštelis
Pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Porcijos: 6
Avienos ir avinžirnių sąjunga gerai pažįstama turkiškoje virtuvėje. Tirštoje ir sočioje sriuboje avinžirniai išryškina švelnų avienos skonį. Šiam patiekalui subtilumo priduoda medus. Saldus priedo dėka sriuba tampa lengvai saldžiarūgštė.

Gaminimo eiga

1. Svogūnus ir šviežius pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais.

2. Puode įkaitinkite augalinį aliejų, 2-3 minutes apkepinkite svogūnus. Sudėkite faršą ir, nustatę didelę liepsną, 2-3 minutes pakepkite jį, nuolat maišydami.

3. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Nustatę vidutinę temperatūrą, pavirkite 4-5 minutes, nugriebkite putas.

4. Viską užvirinkite, supilkite medų, suberkite sutrintą česnako skiltelę, šviežius pomidorus, avinžirnius, „Chmeli-suneli“ prieskonius ir, nustatę vidutinę temperatūrą, pavirkite 4-5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Rekomendacijos:
Paruoškite sriubą iš vakaro. Visos su mėsa pagamintos sriubos palaikytos įgauna geresnį skonį.

BONDUELLE

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla