Ingredientai

Ryžiai 1.5 stiklinės
Migdolai 3 šaukštai
Česnakai 3 skiltelės
Mėsos sultinys 1 stiklinė
Pomidorų pasta 2 šaukštai
Aliejus 50 ml
Druska pagal skonį
Šafranas žiupsnelis
Porcijos: 4
Plovo gerbėjams.

Gaminimo eiga

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepkite česnako skilteles kartu su migdolais.

Kai migdolai paskrus, išimkite česnako skilteles ir suberkite smulkintus svogūnus. Kepkite, kol pagels svogūnai.

Atskiroje keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių apkepkite stambius avienos gabalus, paskui perdėkite mėsą į keptuvę su migdolais.

Supilkite į keptuvę karštą mėsos sultinį, įberkite paprikų, šafrano, aitriųjų paprikų, raugerškio, druskos. Paskui įpilkite pomidorų pastos, viską išmaišykite, uždenkite keptuvę ir troškinkite, kol viskas bus iškepę.

Ryžius nuplaukite, palaikykite kiaurasamtyje, kol nuvarvės vanduo.

Suberkite ryžius į keptuvę su mėsa ir migdolais, paviršių išlyginkite mentele, uždenkite keptuvę ir troškinkite, kol ryžiai bus minkšti. Plovą patiekite su žaliomis salotomis ir pomidorais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai