Ingredientai
obuolys
1
vnt.
alyvuogių aliejus
90
ml
balto vyno actas
30
ml
cukrus
20
g
dižono garstyčios
10
g
šviežia kalendra
10
g
saliero gumbas
120
g
moliūgų sėklos
5
g
čili pipiras papuošimui
1
vnt.
druska ir pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Pasidarykite užpilą: į trintuvo indą supilkite alyvuogių aliejų, balto vyno actą, cukrų, dižono garstyčias, kalendrą, druską bei pipirus ir sutrinkite iki vientisos masės.
* Nulupkite ir supjaustykite salierą plonomis juostelėmis.
* Supjaustykite obuolius ir sudėkite juos į didelį maišymo indą. Supilkite užpilą ir gerai išmaišykite.
* Paskrudinkite moliūgų ir saulėgrąžų sėklas sausoje keptuvėje. Nuolat maišydami kepkite 2-3 minutes, kol sėklos įgaus auksinį atspalvį.
* Į serviravimo indą dėkite salotas ir užbarstykite sėklas. Puoškite pjaustytais čili pipirais ir šviežios kalendros lapeliais.
* Laikykite šaldytuve ir suvartokite per 1-2 dienas.
Atsiliepimai