aA
Zarasuose policijos pareigūnai sulaikė asmenį, kuris išankstinio balsavimo metu išsinešė biuletenius iš balsavimo salės.
Zarasuose sulaikytas balsavimo biuletenį išsinešęs asmuo
© DELFI / Tomas Vinickas

Apie šį pažeidimą informavo net kelios partijos nurodydamos, kad Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą pažeidęs asmuo - Mindaugas Bikulčius. Tai BNS patvirtino Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas Vitalis Kutkauskas.

„Asmuo buvo sulaikytas, jam surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas ir jis paleistas. Pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 144 eurų“, - sakė V. Kutkauskas.

Kokią bausmę skirti pažeidėjui, dar spręs teismas.

V. Kutkauskas taip pat tvirtino, jog policija neturi duomenų, kad pažeidėjas biuletenį išsinešė veikiamas kurio nors rinkimų dalyvio ar politinės partijos atstovų.

Zarasų rajono rinkimų komisijos atstovai teigia daugiau pažeidimų neužfiksavę.

Tuo metu Mažeikių rajone Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatė į merus Lina Rimkienė pareiškė, kad buvo dingusi pakuotė su tūkstančiu biuleteniu. Ji BNS tvirtino, jog pakuotė netrukus atsirado „kanceliarinėse šiukšlėse“.

„Laimei, nespėta pasidalyti - iš tos pakuotės nebuvo dingęs nė vienas biuletenis. Toje pačioje apygardoje lygiai toks pat atvejis buvo užfiksuotas ir per prezidento rinkimus“, - tikino ji.

Tuo metu savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Alvyda Purauskytė tikino, kad biuleteniai niekur nebuvo dingę ir tuo galėjo įsitikinti skaičiavime dalyvavęs TS-LKD atstovas.

„Visi biuleteniai tvarkomi vienoje patalpoje, svetimų žmonių tose patalpose nebuvo. (...) Visi biuleteniai yra gauti, sutikrinti, jokio trūkumo nerandame“, - nurodė A. Purauskytė.

Trečiadienį vyksta išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų, o Vilniuje - ir Seimo nario rinkimuose.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose balsuoti gali 2,54 mln. rinkėjų, sostinės Žirmūnų apygardoje, kur renkamas parlamentaras vietoj į Europos Komisiją dirbti išvykusio socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio, - 42 tūkst. rinkėjų.

Savivaldybių tarybų rinkimuose varžysis per 15 tūkst. kandidatų, dėl merų postų - daugiau kaip 400 kandidatų.

Per rinkimus sekmadienį bus išrinkti 1524 tarybos nariai, įskaitant 60 būsimų merų. Tose savivaldybėse, kur meras nebus išrinktas per pirmąjį turą, t. y. nesurinks daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, po dviejų savaičių kovo 15-ąją vyks antrasis merų rinkimų turas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0