Laidoje „Jūs rimtai?“ dalyvavusi E. Purauskytė teigė, kad pasiskiepyti turėjo svarbiausi valdžios asmenys ir jie tą padarė, tačiau nepalaikė Seimo narių skiepijimosi. „Visas Seimas – atsiprašau. Kam? Net Didžiojoje Britanijoje, kur skiepijama tikrai platesniu mastu, ten yra amžiaus ir ligų skerspjūviai, niekas negauna skiepo tik dėl to, kad yra arčiau lovio. Man toks jausmas, kad Seimas ir vėl pralindo pro adatos skylutę, ir vėl sau pasiskyrė privilegijų, ir vėl tapo lygesni už lygius“, – tvirtino E. Purauskytė.

Renginių organizatorė teigė, kad Seimo nariai reklamuoja tai, ko neįmanoma nei nusipirkti, net už labai brangiai. „Jie reklamuoja kaip kokį „Lamborghini“. Kažkokias privilegijas, kurių didžioji dauguma net negali gauti. Nesuprantu, kas vyksta, – piktinosi laidos viešnia. – Dėl kelių šimtų žmonių, kurie yra skeptiški, nukenčia kiti žmonės, kurie yra darbingi, kurie nori tų skiepų ir iš jų atima tuos skiepus Seimas, kuris turi mažiausiai pasitikėjimo.“

Pasidomėjus, ką ji būtų siūliusi paskiepyti vietoje Seimo narių, ji atsakė nedvejodama: „To pavyzdinio skiepijimo tikrai nereikia“.

E. Purauskytės teigimu, paskiepijus vienus ar kitus asmenis tik norint tai pareklamuoti, nebus gerai, nes bet kokiu atveju kiltų diskusijos. „Ryškiausi šalies žmonės, kurie yra ir simboliai, gerai, kad tai padarė, bet daugiau neturėtų tokių būti. Geriau jau skatinkime taip, kad tie, kurie pasiskiepiję, gali pakliūti į tam tikras vietas“, – tvirtino E. Purauskytė ir svarstė, kad du skiepus jau turintys asmenys galėtų būti įleidžiami ir teatrą ar į bažnyčia pamaldoms, o raginti pasiskiepyti būtų galima siūlant vienai ar kitai asmenų grupei aktualiais kvietimais, nuolaidomis ir panašiai.

Renginių organizatorė laidos metu ne kartą teigė, kad valdžiai labiausiai trūksta gerų komunikacijos specialistų. Jos teigimu, komunikacijai apie vakcinas profesionalų konsultacijos tai taip pat labai padėtų.

Laidos pabaigoje renginių organizatorė E. Purauskytė pridūrė, kad iš tiesų visi labai pavargo nuo karantino ir vylėsi, kad netrukus visi galės lankytis ir renginiuose. „Mano aplinkoje verslo situacija tokia, kad verslininkai nerimauja dėl savo darbuotojų, savo kolektyvų, savo žmonių ir pačių verslų išgyvenimo. Valstybė labai stipriai vėluoja su parama. Ir iš esmės yra neteisinga komunikacija. Kalbama apie tai, kad reikia padėti verslui, bet pamirštama, kad verslas kuria darbo vietas ir reikia padėti tiems žmonėms, kurie dirba, – kalbėjo E. Purauskytė. – Yra nerimo ir pasipiktinimo mano aplinkoje, tarp renginių organizatorių.“

E. Purauskytė tvirtino, kad supranta kovą su pandemija ir būtinas tam priemones, tačiau pridūrė, kad labiausiai verslui šiuo sunkiu metu trūksta pagalbos iš valdžios atstovų: „Džiaugiausi ir plojau, kai išrinko tuos, už kuriuos balsavau, bet dabar tikrai turiu didžiulį nusivylimą dėl to, kad jau tiek mėnesių praėjo, o mano veikla ir sustabdyta, ir uždaryta“.

Visą pokalbį rasite čia, o „Delfi“ televizijoje laidą žiūrėkite penktadieniais 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (650)