aA
Įvairias instancijas skundais užvertusi ir iš Lietuvos valstybės už esą paviešintą ikiteisminio tyrimo medžiagą 2 mln. litų neturtinės žalos reikalaujanti kauniečio Drąsiaus Kedžio sesuo, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė tapo labiausiai laukiama teisėja drausmės pažeidimus nagrinėjančioje Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje. Už teisėjo vardo pažeminimą jai gresia drausmės byla.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė
© DELFI

Prašymą iškelti drausmės bylą Civilinių bylų skyriuje teisėja dirbančiai N. Venckienei yra pateikęs D. Kedžio dukros motina Laimutė Stankūnaitė bei mergaitės tvirkinimu kaltinamas verslininkas Andrius Ūsas. Jie nurodė, kad teisėja pažeidė ne vieną teisėjui, kaip nepriekaištingam asmeniui, keliamus reikalavimus.

Teisėjos elgesį pasiūlė įvertinti ir Kauno apygardos prokuratūra, peržiūrėjusi tarnybinio N. Venckienės kompiuterio duomenis. Iš prokurorų rašto aišku, kad teisėja iš tarnybinio kompiuterio rašė įvairius pareiškimus ir skundus D. Kedžio vardu, o kai kuriuos dokumentus pavadino labai nepagarbiai ir bet kurį asmenį įžeisti galinčiais pavadinimais.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija N. Venckienės elgesį buvo paprašiusi įvertinti Lietuvos apeliacinio teismo. Jis savo išvadą ir rekomendacijas yra pateikęs daugiau kaip prieš mėnesį, tačiau Kauno apygardos teismo teisėjos elgesys lig šiol nėra įvertintas.

Pagal surinktą medžiagą jau seniai yra suėjęs terminas, kai N. Venckienę būtų galima patraukti drausminėn atsakomybėn, tačiau etikos sargai šį terminą pratęsė motyvuodami D. Kedžio sesers nedarbingumu. Būtent dėl ligos N. Venckienė dažnai nebuvo darbe, dėl to jos negalima kviesti ir į Teisėjų etikos ir drausmės komisijos posėdžius.

Kada bus svarstomas N. Venckienės elgesys, etikos sargai dar nežino – laukia, kol teisėja pasveiks ir jai bus galima įteikti šaukimą į komisijos posėdį. Jeigu bus nuspręsta, kad teisėja pažeidė jai keliamus reikalavimus, jai gresia pastaba, papeikimas, griežtas papeikimas ar atleidimas iš pareigų.

N. Venckienė etikos sargams yra pateikusi savo poziciją, kad nesutinka su jai metamais kaltinimais ir tikina, jog kalbėdama apie D. Kedžio bylą ji elgėsi ne kaip teisėja, o kaip žmogus.

Teisėjų etikos ir drausmės komisiją yra pasiekęs ir N. Venckienės motinos bei tetos skundas, kuriame jie prašo iškelti bylą vienam Kauno apygardos teismo teisėjui – esą jis per televiziją nepagarbiai atsiliepė apie D. Kedį. Nemažai skundų D. Kedžio artimieji yra pateikę ir prezidentei, kitoms įvairioms instancijoms.

Skundą etikos sargams buvo pateikusi ir pati N. Venckienė. Ji prašė iškelti drausmės bylą Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo teisėjai Jolantai Vėgelienei, kuri po Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus ir L. Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo leido prokurorams iš telekomunikacijų bendrovių paimti N. Venckienės pokalbių išklotines.

Etikos sargai N. Venckienės prašymą patenkino ir Vilniaus teisėjai iškėlė drausmės bylą, ją dar nagrinės Teisėjų garbės teismas.

J. Vėgelienė yra atlikusi nemažai procesinių veiksmų vadinamojoje pedofilijos byloje, tarp jų – ir D. Kedžio dukters apklausą sostinės Vaiko raidos centre.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Iš vėžio gniaužtų vos trejų metukų sūnelį ištraukusiai Aušrai pačiai išgyti reikėjo daugiau nei 10 metų

„Momentas, kurio niekad nepamiršiu – gydytojas atėjo į palatą, ir pradėjo atvirai pasakoti,...

Balandžio pabaiga – lyg vasara: galime sulaukti ir 26 laipsnių šilumos

Antradienio dieną išliksime aukšto atmosferos slėgio lauko įtakoje.

Eurolyga liežuvio nevaldžiusiam Atamanui neatleido – skyrė riebią baudą (4)

Eurolygai teko įsikišti pačiame intriguojančių ketvirtfinalio batalijų įkarštyje ir padalinti...

Garsiosios Fridos Kahlo namai Meksikoje: galima išvysti net lovą, kurioje ji mirė

Kadaise Meksiko mieste buvę Fridos Kahlo namai, o dabar – ir muziejus , kasdien sutraukia...