aA
Šis obuolių pyragas - tikriems smaližiams, alpstantiems dėl saldumynų, mat jis nepaprastas, o su siurprizu. Obuoliai tiesiog maudosi kvepiančioje muskatu karamelėje. Skanaus!
Obuolių pyragas su karamele_5
Obuolių pyragas su karamele_5

Tešlai reikės:

1 stiklinė miltų,
6 valg. šaukšt. cukraus,
125 g sviesto,
1 kiaušinis,
2 valg. šaukšt. balto sauso vyno,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis muskato riešuto.

Įdarui:

2 kg kietų obuolių,
1 stiklinė cukraus,
1 arbat. šaukš. cinamono,
100 g sviesto.

Obuolių pyragas su karamele_2

Trapiai tešlai sumaišykite dubenyje miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Įmuškite kiaušinį, supilkite vyną ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite jį į plėvelę ir suplokite tarsi paplotį. Padėkite valandai šaltai.

Obuolių pyragas su karamele_3

Įdarui nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juos į 4 dalis.Sviestą ištirpinkite kepimo formoje ir suberkite cukrų. Sudėkite į sviestą obuolių ketvirčius, glotniai prispaudžiant vieną prie kito ir pakepinkite ant stiprios ugnies taip, kad jie pasidengtų karamele, susidariusia iš sviesto ir cukraus.

Obuolių pyragas su karamele_4

Iš tešlos iškočiokite blyną ir uždėkite jį ant obuolių taip, kad jie visi būtų uždengti.

Obuolių pyragas su karamele_5

Orkaitę įkaitinkite iki 180° ir pašaukite pyragą. Kepkite maždaug 30 min., kol tešla gražiai pagels. Gatavą pyragą išverskite ant lėkštės obuoliais į viršų. Skanus ir karštas, ir šaltas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0