aA
Antstolė Sonata Vaicekauskienė kreipėsi į teismą prašydama leisti iš Neringos Venckienės namų prievarta paimti jos globojamą mergaitę. Kol kas vaikas su motina Laimute Stankūnaite bendraus internetu, rašo „Lietuvos rytas“.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Sprendimą, ar leisti taikyti priverstinius veiksmus N.Venckienės namuose Garliavoje, Kėdainių teismas turėtų priimti per savaitę. „Išbandžiau visus būdus perimti mergaitę gražiuoju. N.Venckienė neįvykdė jau dviejų nurodymų vaiką perduoti motinai. Mano nuomone, savo namuose mažametę dabar ji laiko neteisėtai”, – S.Vaicekauskienė paaiškino, kodėl pasirinko tokį būdą paimti vaiką.

Jei teismas patenkins šį prašymą, patekti į N.Venckienės namus antstolei turėtų padėti policija.

Kol mergaitė nebus atiduota motinai, vaiko teisių apsaugos specialistai pasiūlė L.Stankūnaitei bendrauti su dukterimi internetu per programą „Skype”. L.Stankūnaitė su tokiu laikinu bendravimo būdu sutiko, o N.Venckienė atsakymo vaiko teisių apsaugos tarnyboms dar nepateikė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Šarui iki finalo ketverto liko žingsnis: „Fenerbahče“ dar kartą įveikė Motiejūno ekipą

Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas Stambulo „Fenerbahče“ klubas priartėjo prie Eurolygos...

Pusnuogis PAO bosas kreipėsi į Motiejūną, citavo Putiną, bet Eurolyga klaidą pripažino kitame mače

Po pralaimėjimo Tel Avivo „Maccabi“ klubui Atėnų „Panathinaikos“ bosas Dimitris...