Apie 14 val. pareigūnai nusprendė patikrinti Nemenčinės pl. važiavusius vairuotojus. Vos priemonei prasidėjus buvo nustatyti keli pažeidėjai – motociklu važiavusiam vyrui nustatytas 0,35 prom. girtumas.

Motociklininkai turi būti visiškai blaivūs, todėl už šį nusižengimą vairuotojas buvo nubaustas. Pažeidėjas pasakojo, kad vakar, apie 19 val., išgėrė tik vieną alaus.

Visai netrukus įkliuvo ir „Mecedes Benz“ vairuotojas, jis taip pat aiškino, jog išgėrė tik vieną alaus. Alkoholio matuokliu vyrui buvo nustatytas 0,45 prom. neblaivumas.

Reido metu nebuvo apsieita ir be gaudynių – pareigūnai sustabdė Nemenčinės link važiavusį „Audi“ automobilį. Vairuotojas pareigūnams pasakojo, jog vairuotojo pažymėjimą paliko namuose, kad viskas gerai, bet staiga jis nusprendė pabėgti. Nedelsiant įvyko gaudynės, „Audi“ vairuotojui pavyko nuvažiuoti kelis kilometrus, bet susidūrė su kitais policininkais. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai Nemenčinės pl., už Miškonių, matavo greitį, todėl užfiksavo ir bėglį.

Minimame kelyje važiuoti galima 70 km/val. greičiu, o „Audi“ skriejo 167 km/val. greičiu. LKPT pareigūnams vyriškis sustojo. Pasirodo, kad jis važiavo ne vienas, keleivio vietoje buvo ir vaikas. Pats bėglys buvo blaivus, tačiau niekada neįgijęs vairuotojo pažymėjimo. Anot pareigūnų, jis už tokį pažeidimą yra baustas jau ne kartą.

Nemenčinės pl. įkliuvo ir reido rekordininkas – „Hyundai“ vairavusiam vyrui nustatytas 1,91 prom. girtumas. Pats pažeidėjas pareigūnams pasakojo, jog jis negėrė. Vyras brangiai pasivažinėjo, jam teks susimokėti nemažą baudą bei atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu. Taip pat transporto priemonė buvo nutempta į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Minimoje vietoje „Renault Clio“ vairuotojas bandė išvengti patikros – nedavažiavęs reido apsisuko ir nuvažiavo. Tokį elgesį pastebėję pareigūnai nedelsiant pasivijo automobilį. Paaiškėjo, jog jaunuolis neturi vairuotojo pažymėjimo.

Ryte kelių policininkai Vilniaus apskrityje pagavo dar 4 neblaivius vairuotojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)