Mačą „Twinsbet“ arenoje kartu su maždaug 2,5 tūkst. žiūrovų stebėjo ir JAV gyvenanti Lietuvos ledo ritulio legenda Darius Kasparaitis. Buvęs ilgametis NHL gynėjas į tėvynę grįžo specialiai dėl šių pirmenybių ir tautiečių kovą aikštėje sekė įsitaisęs greta kitų praeities šalies sporto įžymybių: Šarūno Marčiulionio bei Edgaro Jankausko.

Jei išvakarėse lietuviai 20 min. niekaip negalėjo atrakinti aštriai bombarduotų Nyderlandų vartų, tai trečiadienį Markas Kaleinikovas išnaudojo jau pirmą progą, kai sužaidus 4 min. pakartotiniu smūgiu pelnė savo ketvirtą įvartį čempionate.

Jo komanda visiškai kontroliavo įvykius pirmame kėlinyje, antrajame kiek sumažino sūkius, bet retas varžovų progas patikimai neutralizavo vartininkas Mantas Armalis.

Prasidėjus paskutinei atkarpai persvarą padvigubino Paulius Gintautas, po kurio metimo ritulio nesugraibė Kinijos vartininkas Shifeng Chenas.

Likus sekundei iki akistatos pabaigos teisėjai skyrė baudinį į kinų vartus, kurį realizavo ir mačą uždarė Martynas Grinius.

Visus 15 oponentų metimų atrėmęs M. Armalis savo vartus „sausus“ išlaikė antrą kartą čempionate ir buvo pripažintas geriausiu nugalėtojų gretose. Lietuviai atsakė 35 metimais.

Pasaulio čempionate Lietuva ir Kinija susitiko po 24-erių metų pertraukos – 2000-aisiais namuose žaidę kinai buvo pranašesni 8:2.

Ankstesnėse dienos rungtynėse diviziono lyderė Ukraina 6:1 nepaliko vilčių Ispanijai, o Estija 3:2 išplėšė pergalę prieš Nyderlandus.

Dabar šešių komandų Vilniuje laukia antroji poilsio diena, o visi taškai bus sudėlioti penktadienį. Lietuvos rinktinė paskutiniame mače dėl pirmos vietos grumsis su Ukraina.

Tik geriausia ekipa kitais metais kils į antrą pagal rangą IA divizioną, o autsaideriai susikeis vietomis su IIA divizioną laimėjusia Kroatija.

Primename, kad pirmas tris pergales turnyro šeimininkai nuskynė prieš Ispaniją (3:0), Estiją (6:1) ir Nyderlandus (3:2).

Tolesnis Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

gegužės 3 d., 19.30 val. Lietuva – Ukraina