aA
Ketvirtadienio rytą atėjo dar vieno eilinio Drąsiaus Kedžio dukrelės pasimatymo su motina Laimute Stankūnaite laikas. Protestuotojų Garliavoje lyderis Marius Kuprevičius ankstų rytą buvo išgabentas į policijos komisariatą. Apie 8 val. ryto mergaitė, lydima senelių, buvo išvežta į pasimatymą su L.Stankūnaite.
D.Kedžio dukrelė pasimatė su L.Stankūnaite (atnaujinta 12.13)
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Policijos pareigūnai nebuvo itin kalbūs komentuodami, kodėl M. Kuprevičius buvo nugabentas į Garliavos policijos komisariatą. Teigiama, kad tai susiję su antstoliu Mareko Petrovskio užsipuolimu prieš beveik dvi savaites, kai šis bandė Venckams įteikti Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį dėl mergaitės gražinimo L. Stankūnaitei. Neoficialiai užsimenama, kad M. Kuprevičius į policiją išvežtas vengiant galimų incidentų vežant D. Kedžio dukrelę į pasimatymą.

Tiesa, patys protestuotojai tikina, kad netrukdys išvežti mergaitės, tačiau lydės ją iki pasimatymo vietos policijos komisariate Chemijos prospekte. Beje, prie mergaitės ir motinos pasimatymo vietos taip pat būriuojasi žmonės.

8.30 val. D.Kedžio dukrelė buvo išvežta į pasimatymą su motina. Tai praėjo be jokių incidentų, susirinkę D.Kedžio šalininkai neprieštaravo, bet nutarė mergaitę su seneliais į šį pasimatymą lydėti.

Pranešama, kad mergaitę lydi daugiau nei dešimt automobilių.

9.00 val. Mergaitę bei jos senelius policijos komisariate pasitiko gausios policijos pajėgos. Į komisariato vidų buvo įleisti tik artimieji, o Kedžius palaikantys žmonės nebuvo praleisti.

Tai sukėlė žmonių pyktį ir tarp pareigūnų bei kelių vyrų kilo nedidelis susistumdymas.

Akivaizdu, kad pareigūnai siekė išvengti didesnių incidentų bei stengėsi numalšinti konfliktą.

9.30 val. Pareigūnai saugo visus įėjimus į komisariatą. Teritorija aptverta „Stop“ juosta.

Prie komisariato susirinko apie pusšimtį žmonių, kol kas didesnių incidentų neužfiksuota.

11.00 val. Mergaitė po pasimatymo su L.Stankūnaite išvežta namo, lydintys ją žmonės išvažiavo kartu, atgal į Garliavą.

11.40 val. Praėjus 40 minučių po pasimatymo pabaigos, ir L.Stankūnaitė, lydima kaukėtų apsauginių, policijos automobiliu išvežta iš komisariato.

DELFI primena, kad teismui nusprendus, kad D. Kedžio dukra turi augti su motina, jau neįvyko trys mergaitės ir L. Stankūnaitės pasimatymai – žmonės neleido išvežti mergaitės.

Anksčiau į Klonio gatvę, kurioje gyvena Kedžiai bei Venckai, buvo užtvėrę protestuotojai, o ketvirtadienį tą padarė policijos pareigūnai.

Ketvirtadienio rytą čia suburtos gausios pareigūnų pajėgos – apie 5 ekipažus.

.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0