aA
Rimvydas Jasinavičius Lietuvos verslo darbdavių Vilniaus miesto ir Vilniaus apskrities prezidentas, UAB "Bennet distributors" generalinis direktorius

Mes visoms valdžioms keliame pagrindinį klausimą: sudaryti ekonominės plėtros ir jos sudėtinės dalies - verslo plėtros - ilgalaikę strateginę programą.

Be to, norėtume, kad Vyriausybė nuolat bendradarbiautų ir tartųsi su savo pagrindiniais socialiniais partneriais: darbdaviais ir profsąjungomis. Iki šiol visos valdžios prieš rinkimus žadėdavo: bendradarbiausime, tarsimės, nedarysime vienašališkų sprendimų, bet kai tik išrenka, tai ir pamiršta.

Taip pat nebegalima didinti mokesčių. Norint surinkti daugiau lėšų į biudžetą reikia ne smaugti atskirus mokesčių mokėtojus, o plėsti mokesčių mokėtojų ratą. Iki šiol valdžia, kai tik prireikdavo pinigų, uždėdavo dar didesnius mokesčius tiems, kurie ir šiaip vos dūsuodavo.

Reikia ne marinti, o skatinti verslą, kad atsirastų naujų mokesčių mokėtojų. Ir tuomet su santykinai mažesniais mokesčiais, būtų galima surinkti daugiau pajamų į biudžetą.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Verslininkai tikisi liberalios valdžios

Tai komentuoja:

Gintaras Valančius Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos prezidentas, AB "Klaipėdos maistas" generalinis direktorius

Mykolas Aleliūnas Lietuvos pramoninkų konfederacijos viceprezidentas

Veidas
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0