aA
Leidyklos savininkas tvirtina, kad bendravimas su šalies vadovo institucija nuo 1993 metų jam primena neištesėtus aukštų Prezidentūros pareigūnų pažadus ir autorių teisių pažeidimus Leidėjui ir fotografui R.Pakniui bendraujant su Prezidentūra neapsieinama be teisininkų pagalbos.
Raimondas Paknys
Raimondas Vaknys
© "Lietuvos žinios"
Apie nemalonumus, kurių apsčiai prisiragavo bendraudamas su Prezidentūros atstovais bei šalies vadovą reprezentaciniais leidiniais aprūpinančiais leidėjais, LŽ sutiko papasakoti leidyklos savininkas Raimondas Paknys.

Lietuvą išgarsinusių fotoalbumų leidėjas sakosi taip atsiliepiąs į Naujosios sąjungos (socialliberalų) paskelbtą pilietinę akciją prieš biurokratų nedorybes. Būtent socialliberalų lyderio Artūro Paulausko rinkimų kampanijos į Prezidentus didžiausias rėmėjas Albinas Buzūnas buvo pirmasis Prezidento atstovas, su kuriuo net nenujausdamas nelaimės susidūrė leidėjas.

"Pagalba"

1993 m. tuometinis Prezidentūros reikalų valdytojas A.Buzūnas pasisiūlė pradedančiam leidėjui R.Pakniui "pagelbėti" parduoti vieną pirmųjų jo išleistų knygų - albumą "Lietuvos bažnyčių menas".

Šalies vadovo atstovas panoro iš R.Paknio Prezidentūrai nupirkti visą 1,5 tūkst. egzempliorių tiražą. Leidinio būta išties įspūdingo, todėl leidėjui buvo pažadėta, jog knyga, kainuojanti net 36 JAV dolerius, reprezentuos Lietuvą Prezidento užsienio kelionėse ar į šalį atvykus garbiems svečiams.

R.Pakniui Prezidentūros reikalų valdytojas įteikė įgaliojimą, antspauduotą oficialiu Prezidentūros antspaudu ir už knygas atsiskaityti pažadėjo nedelsdamas.

Šeimininkas

Supratęs, kad atsiskaitymas už visą Prezidentūrai perduotą knygos tiražą beviltiškai vėluoja, R.Paknys kreipėsi į A.Buzūną. Šis paaiškino, kad jo kontorai knygos pasirodžiusios per brangios, be to, Prezidentūra kol kas neturinti lėšų sutartu metu atsiskaityti su leidėju.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Gynybos pramonė Lietuvoje: vardina dideles perspektyvas, bet pasigenda svarbių valstybės žingsnių

Pastaraisiais metais Lietuvos gynybos pramonė tobulėja ir plečiasi itin sparčiai. Karas Ukrainoje...

Pomėgį pavertė sėkmingu verslu – per dieną sulaukia 300 klientų: turi gudrų planą ateičiai

Nors Lietuvoje neturime kalnų ir uolų, užsiimti laipiojimo sportu gali kiekvienas. „Bonobo...

Karas Ukrainoje. Žiniasklaida: JAV ruošia 6 mlrd. vertės karinės pagalbos paketą Ukrainai

JAV ruošiasi paskelbti vieną didžiausių karinės pagalbos paketų Ukrainos istorijoje. Bendra jo...

Anželika Cholina – apie priežastis, privertusias slėpti asmeninį gyvenimą: buvo dalykų, kurie mane pažeidė

Įdomu asmeniškai pažinti žmones, kurių darbai atpažįstami jau ne tik Lietuvoje, bet ir...