aA
Naujoji sąjunga (socialliberalai) nepraranda vilties, kad socialdemokratinė koalicija, inicijavusi paktą dėl garbingos rinkimų kovos, ir jos dvasinis lyderis Algirdas Brazauskas viešai atsiribos nuo nepadorių rinkimų kampanijos metodų.
Eltai perduotame Naujosios sąjungos pranešime rašoma, kad jau dvi savaitės praėjo nuo dienraštyje "Respublika" atskleistų A.Brazausko kairiosios koalicijos konsultantų sukurptų A.Paulausko, jo šeimos ir Naujosios sąjungos (socialliberalų) juodinimo scenarijų, tačiau iki šiol kairiųjų koalicijos vadovai nepateikė jokių paaiškinimų.

Naujosios sąjungos pranešime primenama, kad socialdemokratinės koalicijos bendrojo rinkimų štabo analizės grupės nario Antano Klimkevičiaus parengtoje pažymoje pateikiama daug oponentus ir net jų šeimos narius juodinančių dalykų. Kai kuriuos teiginius, kaip rašoma socialliberalų pranešime, jau galima rasti kairiųjų spaudoje, pavyzdžiui, Informacinio centro vadovo Gedimino Kirkilo straipsniuose.

Naujajai sąjungai nuostabą kelia, kad tokių "juodųjų rinkimų technologijų" griebėsi socialdemokratinė koalicija, inicijavusi Politinės garbės paktą dėl "Garbingos konkurencijos Seimo rinkimuose".

"Keista, kad tokio pakto pasirašymo iniciatoriai imasi veiksmų, neturinčių nieko bendra nei su garbe, nei su politine etika", - rašoma socialliberalų pranešime.

NS nuomone, socialdemokratinės koalicijos vadovai turėjo griežtai atsiriboti nuo tokių propagandinių veiksmų ir jų nenaudoti, o prieš juos siūlančius asmenis imtis būtinų sankcijų. Deja, neteko girdėti, jog kairiųjų koalicijos vadovai būtų pasmerkę A.Klimkevičių arba jį nušalinę nuo dalyvavimo rinkimų kampanijoje, apgailestauja socialliberalai.

Dar keisčiau, Naujosios sąjungos teigimu, atrodo tas faktas, kad nuo tokių socialdemokratinės koalicijos planų viešai neatsiribojo ir dvasinis koalicijos vadovas, kadenciją baigęs šalies prezidentas A.Brazauskas.

"Aš esu tikras, kad mano gerbiamas A.Brazauskas viešai atsiribos nuo nepadorių rinkimų kampanijos metodų", - sakė Naujosios sąjungos pirmininkas A.Paulauskas.

ELTA
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0