aA
Praėjusį ketvirtadienį Vokietijos pareigūnai skubiai išjungė kažkieno užregistruotą interneto vardą www.heil-hitler.de.
Tačiau jie sutinka, jog prieš ypač užsienyje neonacių užregistruotus interneto adresus kovoti bus sunku.

Vokietijos aktyvistai šiuo metu stengiasi susitvarkyti su neonaciais, kurių “veikla” siekia nuo žydų kapų išniekinimo iki tautinių mažumų atstovų žudymo.

Pasak teisingumo ministrės Hertos Daeubler-Gmelin, Vokietijoje registruoti A.Hitlerį garbinančius šūkius kaip interneto vardus yra draudžiama.

Pasak interneto vardus Vokietijoje registruojančios organizacijos “Denic” ir interneto paslaugų teikėjos “Strato AG”, prašymas užregistruoti “hail-hitler.de” buvo kaip ir tūkstančiai kitų kasdien apdorotas automatinių sistemų.

“Per mėnesį gauname apie 200 tūkst. prašymu, todėl visų jų legalumo patikrinti neįmanoma”, - teigė “Denic” atstovas spaudai Klausas Herzigas.

Tačiau teisingumo ministrė teigia, jog tai tėra nevykęs pasiteisinimas ir būtina atrasti būdus uždrausti tokių ir panašių antisemitinių vardų registravimą.

“Denic” duomenimis, prašymą užregistruoti vardą “heil-hitler.de” padavė Ralfas K. iš Dabelio miestelio į šiaurę nuo Berlyno. Teisėsaugininkai ketina jam pareikšti kaltinimus dėl rasinės neapykantos skatinimo, tačiau pirmiausia jį reikia surasti.

Neonaciai, kaip valstybės problema, į pirmuosius dienraščių puslapius pateko prieš dvi savaites, kai per sprogimą geležinkelio stotyje Diuseldorfe buvo sužeista 10 imigrantų, tarp jų 6 žydai.

Keletą įžeidžiančių adresų, kaip vokišką “žudyk užsieniečius” atitikmenį, buvo bandoma užregistruoti ir anksčiau.

Nerimą pareigūnams kelia tai, jog neonaciai internete ne tik paprastai bendrauja vieni su kitais, tačiau dalijasi “nužudytinų” asmenų sąrašais, platina instrukcijas, kaip patiems pasigaminti bombą ir pan.

Šiuo metu Vokietijoje veikia apie 330 neonacių svetainių, apie trečdalio jų turinys yra nelegalus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0