Vėsiojo sezono patiekalų karalius – cepelinai. Gamybai reikia skirti laiko, tačiau gardu – neapsakomai. Cepelinus patiekite su grietine, kepinta šonine, svogūnais ir krapais.

Gaminimo eiga

1. 1 svogūną IKI ŪKIS susmulkinkite ir pakepkite aliejuje 2–3 min., kol suminkštės.

2. Keptą svogūną sumaišykite su IKI faršu ir pagardinkite druska bei pipirais.

3. Bulves sutarkuokite tarka arba tarkavimo mašina ir nusunkite skystį per cepelinmaišį.

4. Į tarkį įmuškite kiaušinį, berkite druskos, pipirų, šaukštą bulvių krakmolo. Viską išmaišykite.

5. Į tarkį dėkite faršą ir formuokite cepelinus.

6. Užkaiskite didelį puodą su daug vandens, pasūdykite, pilkite vandenyje ištirpintą krakmolą. Sudėkite cepelinus ir virkite apie 30–40 min.

7. Įkaitintame aliejuje apskrudinkite smulkintą šoninę ir smulkiai pjaustytą svogūną apie 3–4 min.

8. Išvirusius cepelinus patiekite su grietine, kepinta šonine, svogūnais ir krapais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai