Ingredientai
Vanduo
1.5
l
Vištienos filė
200
g
Ryžiai
80
g
didesnė morka
1
vnt.
Bulvės
2
vnt.
svogūnas
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Karis
0.5
a. š.
Lydytas sūris
300
g
Druska
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
švieži krapai
žiupsnelis
Labai švelnaus skonio vištienos sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti. Vis tik vištienos sriubos kitai dienai nelieka.
Gaminimo eiga
1. Į vandenį beriam druskos, pipirų ir verdam vištienos file apie 20 min. Išimame ir supjaustome mažais gabaliukais.
2. Į mėsos sultinį suberiame ryžius, paverdame apie 5 min., tuomet sudedame kubeliais pjaustytas bulves, burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną. Verdame, kol bulvės ima minkštėti.
3. Tada sudedame supjaustytą mėsą, susmulkintą česnaką ir suberiame karį. Paverdame apie 10 min. Nukeliame puodą nuo ugnies, sudedame sūrį, maišome, kol išsilydo. Įberiame krapų.
Skanaus!
Atsiliepimai