Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Pekino kopūstą supjaustykite maždaug 2,5 cm juostelėmis, sudėkite į dubenį ir sumaišykite su šaukštu druskos, atidėkite į šalį vienai valandai.
2. Tuo tarpu pasigaminkite specialią kimči pastą – nedideliame dubenyje sumaišykite sutraiškytą česnaką, tarkuotą imbierą, čili padažą arba pastą, cukrų ir ryžių actą, jeigu naudojate, supilkite ir azijietišką žuvies padažą.
3. Po valandos kopūstą išimkite iš dubens ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiekvieną juostelę gerai nusausinkite ir leiskite bent trumpam išdžiūti.
4. Tuomet į didelį dubenį suberkite stambiai tarkuotus ridikėlius ir morkas (pastarąsias galite pjaustyti taip, kad gautųsi maži pagaliukai), sudėkite ir smulkiai pjaustytus laiškinius svogūnus, Pekino kopūsto juosteles ir paruoštą kimči pastą bei gerai išmaišykite.
5. Kimči galite patiekti iš karto arba sudėkite į stiklainį ir fermentuokite. Uždarytą stiklainį reikia per naktį arba parą laiko laikyti kambario temperatūroje ir tuomet atvėsinti laikant šaldytuve. Šaldytuve kimči galite laikyti iki 2 savaičių.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Lidl“.
Atsiliepimai