Ingredientai

prinokusių pomidorų 1 kg
ilgavaisio agurko 0.5 vnt.
valgomojo svogūnėlio 0.5 vnt.
česnako skiltelės 1 vnt.
raudonojo vyno acto 50 ml
alyvuogių aliejaus 50 ml
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
mažų pomidoriukų 3 vnt.
Baziliko lapelių (papuošimui)
migdolų 15 g
Riekutės skrudintos šviesios duonos
Porcijos: 4
Kai pabosta šaltibarščiai, į trasą keliauja gaivi, šalta pomidorų sriuba. Ši sriuba yra tikras Ispanijos pasidžiavimas, dar žinomas kaip gaspačio.

Gaminimo eiga

1. Pomidorus supjaustykite stambiau, nuskuskite agurką ir išimkite sėklas. Daržoves dėkite į dubenį kartu su svogūnėliu, česnako skiltele, apšlakstykite raudonojo vyno actu, aliejumi bei užberkite druskos, pipirų. Viską lengvai išmaišykite, palikite pastovėti 30 min. kambario temp.

2. Daržoves sudėkite į trintuvę ir sumalkite iki vientisos masės.
Gautą masę supilkite į dubenėlį, papuoškite pjaustytais pomidoriukais, baziliko lapeliais, užbarstykite migdolų. Patiekite su riekute duonos.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai