Ingredientai
Miltai
136
g
Pienas
240
g
Dideli kiaušiniai
2
vnt.
Cukrus
40
g
Druska
2
g
Sviestas
40
g
Mėgstamos uogos
sauja
Cukraus pudra papuošimui
žiupsnelis
Sviestas keptuvei
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir rankinio plakiklio pagalba sujunkite į tolygią, glotnią masę. Sausų miltų gumulėlių neturėtų likti. Leiskite tešlai pastovėti apie 15-20 minučių.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Į orkaitę įdėkite keptuvę (ar kitą indą), atsparią karščiui, ir kaitinkite ją kartu. Kai orkaitė įkais – išimkite, įdėkite gabaliuką sviesto ir paskirstykite po visą keptuvę. Tuomet supilkite tešlą į keptuvę. Kepkite blyną apie 17-20 minučių. Atvėsinkite blyną ir tiekite jį su uogomis ir cukraus pudra.
Skanaus!
Atsiliepimai