Ingredientai
Padui: įprastų kvietinių miltų
250
ml
smulkių avižinių dribsnių
50
ml
smulkiai trintuvu sukapotų pakepintų žemės riešutų
75
ml
sviesto
9
v. š.
rudojo cukraus
v. š.
druskos
žiupsnelis
Kremui: kiaušinio trynių
3
vnt.
pieno
500
ml
vanilinio cukraus
rudojo cukraus
v. š.
krakmolo
50
g
vaisių
Gaminimo eiga
Šio deserto receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.
Gaminimas:
- Paruoškite riešutus: žemės riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir, nuvalę luobeles, smulkintuvu sukapokite smulkiai, tačiau ne iki miltų,
- Sudėkite likusius pagrindo ingredientus ir gerai ištrinkite rankomis iki vientisos masės, ja išklokite apvalaus kepimo indo dugną ir suformuokite vos aukštesnes sieneles. Kepkite 15 min. 180 laipsnių temperatūroje. Kepimui rinkitės kietą kepimo skardą tvirtu pagrindu, nes tartaletės dugną bus gana sunku išimti dėl trapumo.
- 250 ml pieno išplakite su kitais kremo ingredientais, o kitą dalį pieno užvirkite. Kai pienas užvirs, nukelkite nuo kaitros ir lėtai pilant ir plakant, supilkite pieno plakinį. Kelkite kremą ant lėtos kaitros ir maišydami virkite dar kelias minutes, kol kremas sutirštės. Kremą supilkite ant pagrindo ir pastatykite į šaldytuvą atvėsti.
- Paruoštą pyragą puoškite šviežiomis braškėmis ir vynuogėmis.
Atsiliepimai