Ingredientai

Norite išsikepti pyragą, blynų ar kotletų, bet namuose nėra kiaušinių? Ne bėda. Juos galima kuo puikiausiai pakeisti kitais produktais, o skirtumo nė nepastebėsite.

Gaminimo eiga

Obuolių tyrė:
Naudokite 1/4 puodelio nesaldintos obuolių tyrės vietoje vieno kiaušinio – tai tiks daugumoje kepinių. Kai kurie receptai rekomenduoja į ją įmaišyti puse šaukštelio kepimo miltelių. Jei po ranka yra tik saldintos tyrės – paprasčiausiai sumažinkite cukraus kiekį recepte. Beje, obuolių tyrė yra populiarus sveikas aliejaus pakaitalas daugumoje kepinių.

Bananas:
Naudokite 1/4 puodelio trinto banano (apie puse banano) vietoje vieno kiaušinio. Tai gali suteikti šiek teik bananų aromato, o tai kartais gali būti tiesiog puiku!

Linų sėklos:
Tikėkite ar ne – linų sėklos gali būti puikus kiaušinių pakaitalas. Vieną šaukštą smulkintų sėklų sumaišykite su 3 šaukštais vandens ir palaukite kol sėklos jį absorbuos ir išbrinks. Naudokite vietoje vieno kiaušinio. Jei neturite maltų linų sėklų – susmulkinkite jas kavamalėje.

Aliejus:
Įprastai kepant 1/4 puodelio aliejaus gali pakeisti vieną kiaušinį. Jei jums trūksta daugiau nei vieno kiaušinio – geriau rinkitės kitą pakaitalą, nes kepinys gali tapti labai riebus.

Vanduo, aliejus ir kepimo milteliai:
Sumaišykite 2 šaukštus vandens, šaukštelį aliejaus ir du šaukštelius kepimo miltelių. Naudokite šį mišinį vietoje vieno kiaušinio. Kepant sausainius ar kitus kepinius tai suveikią stebuklingai! Niekas net neįtars, kad kažką pakeitėte!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai