Ingredientai
Gaminimo eiga
Obuolių tyrė:
Naudokite 1/4 puodelio nesaldintos obuolių tyrės vietoje vieno kiaušinio – tai tiks daugumoje kepinių. Kai kurie receptai rekomenduoja į ją įmaišyti puse šaukštelio kepimo miltelių. Jei po ranka yra tik saldintos tyrės – paprasčiausiai sumažinkite cukraus kiekį recepte. Beje, obuolių tyrė yra populiarus sveikas aliejaus pakaitalas daugumoje kepinių.
Bananas:
Naudokite 1/4 puodelio trinto banano (apie puse banano) vietoje vieno kiaušinio. Tai gali suteikti šiek teik bananų aromato, o tai kartais gali būti tiesiog puiku!
Linų sėklos:
Tikėkite ar ne – linų sėklos gali būti puikus kiaušinių pakaitalas. Vieną šaukštą smulkintų sėklų sumaišykite su 3 šaukštais vandens ir palaukite kol sėklos jį absorbuos ir išbrinks. Naudokite vietoje vieno kiaušinio. Jei neturite maltų linų sėklų – susmulkinkite jas kavamalėje.
Aliejus:
Įprastai kepant 1/4 puodelio aliejaus gali pakeisti vieną kiaušinį. Jei jums trūksta daugiau nei vieno kiaušinio – geriau rinkitės kitą pakaitalą, nes kepinys gali tapti labai riebus.
Vanduo, aliejus ir kepimo milteliai:
Sumaišykite 2 šaukštus vandens, šaukštelį aliejaus ir du šaukštelius kepimo miltelių. Naudokite šį mišinį vietoje vieno kiaušinio. Kepant sausainius ar kitus kepinius tai suveikią stebuklingai! Niekas net neįtars, kad kažką pakeitėte!
Atsiliepimai