Ingredientai

Miltai 1 šaukštas
Cukrus 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Razinos 1 sauja
Porcijos: 3
Šių varškėčių tešla tradicinė, tačiau kepimo būdas kitoks. Juos reikia kepti orkaitėje arba krosnyje.

Gaminimo eiga

1. Sudėkite varškę į dubenį, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos.

2. Varškę sutrinkite šakute ir gerai išmaišykite.

3. Įberkite juodoje arbatoje išmirkytų razinų ir gerai išmaišykite.

4. Įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir užmaišykite vienalytę masę.

5. Pabarstykite stalą miltais ir iš varškėčių tešlos padarykite „dešrą“.

6. Supjaustykite ją maždaug 1,5 cm storio griežinėliais. Iš jų tarp delnų susukite kamuoliukus.

7. Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu (dugną galite net padengti plonomis sviesto riekelėmis – sviesto turi būti daug).

8. Varškėčius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai