Gaminimo eiga

Išvirti bulves, padaryti piurė ir ataušinti. Sumaišyti miltus su piurė, sudėti minkštą sviestą, druską, cukrų ir suminkyti tešlą.
Iškočioti tešlą tarp dviejų plėvelės lakštų, iškloti kepimo formos dugną ir sieneles bei padėti į šaldytuvą.

Šlakelyje aliejaus pakepinti susmulkintus svogūnus, kol suminkštės ir sumaišyti su grybais. Sudėti kubeliais supjaustytą pipirą, pusę tarkuoto sūrio, druską, prieskonius ir žalumynus.

Išplakti kiaušinius su grietinėle.

Kepimo formą su tešlą uždengti kepimo popieriumi, priberti sausų pupelių ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 5 min.
Išimti iš orkaitės, išberti pupeles ir nuimti kepimo popierių. Sumaišyti kiaušinių masę su įdaru ir supilti ant tešlos. Ant viršaus suberti likusį sūrį. Kepti 30 – 35 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Prieš išimant pyragą šiek tiek ataušinti formoje.

Aš piurė padariau iš miltelių – 80 ml piurė sumaišiau su 100 ml vandens. Į grybus įmaišiau pusę kubelio grybų sultinio. Į kiaušinių masę įmaišiau indelį tepamo varškės sūrelio su žalumynais. Pipirą į įdarą reikia dėti nevirtą... Aš vietoje pipiro įdėjau morką ir gabaliuką cukinijos, supjaustytus šiaudeliais, kuriuos patroškinau kartu su svogūnais ir grybais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai