Ingredientai

Miltai 3 puodeliai
Medus puodelis
druska šaukštelis
Sakė puodelis
Medus 1 puodelis
Vanduo 2 puodeliai
Tai garsus iš kartos į kartą perduodamas korėjietiškas medaus pyrago receptas.

Gaminimo eiga

Šis pyragas bus verdamas aliejuje, tam mums reikės puodo storu plačiu dugnu.

Pasiruoškite sirupą: puode sumaišykite vandenį, medų ir ryžių sirupą (jeigu jo neturite, galite pakeisti medumi). Pakaitinkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Kai užvirs, ugnį išjunkite ir sudėkite susmulkintą imbierą.

Pasigaminkite tešlą. Į didelį dubenį suberkite miltus, druską ir supilkite sezamo aliejų. Sumaišykite miltus su aliejumi, trindami tarp pirštų, kol aliejus visai susimaišys su miltais.

Atskirame inde sumaišykite sakę su medumi, kol medus ištirps visai. Supilkite šį mišinį į miltus ir užminkykite tešlą.

Tešlą padalykite per pusę. Iškočiokite vieną pusę tešlos į maždaug 7 mm stačiakampio formos. Supjaustykite tešlą 2,5 cm juostelėmis ir tada įstrižai, kad gautųsi rombai.

Šiuos pyragėlius reikės virti skirtingose temperatūrose. Pirmiausia aliejų įkaitinkite iki 100 ° C ir suberkite visus pyragėlius. Jie nusės ant dugno, o virdami pamažu kils aukštyn. Kaip visi pyragėliai bus jau viršuje, temperatūrą reikia padidinti ir kepti tol, kol jie taps gražios rudos spalvos.

Iškepusius pyragėlius išgriebkite kiaurasamčiu ir tuojau pat merkite į puodą su sirupu, kur juos reikia palaikyti bent 20 min. Yra receptų, kuriuose nurodoma sirupe mirkyti net 12 valandų.

Ištrauktus iš sirupo pyragėlius iš karto apibarstykite kapotais riešutais.

Šiuos pyragėlius kambario temperatūroje galima laikyti kelias dienas, o šaldytuve - ir ilgiau.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai