Ingredientai

Cukrus 1 stiklinė
Vanduo 2 puodeliai
Cukrus puodelis
Cukraus pudra 1 puodelis
Šie sausainukai, kurių tėvynė - tolimas Alžyras, gardūs išliks visą mėnesį.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 170°C.

Nuplikytus ir nuluptus migdolus ir cukrų sudėkite į smulkintuvą ir malkite, kol riešutai pavirs į miltus. Suberkite į dubenį.

Kiaušinius lengvai suplakite ir supilkite į migdolų mišinį. Mediniu šaukštu maišykite, kol ims lipti ir suminkykite tešlą iki vientisos masės.

Tešlą padalinkite į 4 vienodas dalis. Pasidėkite ant miltais pabarstyto stalo ir suvoliokite iš tešlos maždaug 2 sm storio ritinėlį. Tada jį paspauskite ranka arba kočėlu, kad gautųsi maždaug 1 cm storio juostelė ir supjaustykite rombeliais.

Tą patį pakartokite su likusia tešla.

Sausainukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite maždaug 12-15 min arba tol, kol jie lengvai paruduos. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.

Kai sausainiai bus iškepti, pasiruoškite sirupą.
Puode sumaišykite 2 puodelius vandens ir pusę puodelio cukraus. Virkite 15 minučių, paskui atvėsinkite. Supilkite apelsinų žiedų vandenį ir išmaišykite.

Kiekvieną sausainuką trumpai pamirkykite sirupe, po to apvoliokite cukraus pudroje. Taip paruoškite visus sausainius ir vaišinkitės!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai