Ingredientai





Linksmas kulinarinis projektas „Siurprizas lėkštėje“ skelbia indiškų patiekalų savaitę. Čia savo jėgas išbando gerai žinoma pora – aktorė Ineta Stasiulytė ir šokėjas Deividas Meškauskas.

Gaminimo eiga

Kartu su indų restorano „Sues Indian Raja“ šefu jie pagamino tradicinį indišką užkandį – samosa pyragėlius, įdarytus virtomis bulvėmis ir žirneliais. Šie trikampiai pyragėliai labai plačiai paplitę po visą Indiją, ten jų galima įsigyti kone kiekvienoje gatvelėje.

Tiesa, D. Meškauskas, save vadinantis tikru mėsėdžiu šiame patiekale pasigedo mėsos, tačiau čia svarbiausia išmokti paruošti tešlą, o įdarą galima pasirinkti pagal skonį. Kituose Azijos kraštuose samosa ruošiama skirtingai: įdaromi aviena su svogūnais, vištiena su sūriu ar kiauliena su daržovėmis, ruošiami net ir saldūs samosai.

Didysis išbandymas porai indų virtuvėje buvo susitarti, kiek čili pipirų dėti į patiekalus. Pora susiginčijo, nes Ineta negali pakęsti aštraus maisto, o Deividas jį tiesiog dievina. Tačiau ginčas buvo užgesintas, dar nespėjęs įsiliepsnoti, nugalėjo draugystė ir aukso viduriukas.

Sužinoti, kaip paruošti gardžiuosius samosus bei pamatyti daugybę smagių filmavimo akimirkų, galite puslapyje www.1000receptu.lt rubrikoje „Siurprizas lėkštėje“ ir per Delfi TV.

Sues Indian Raja

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai