Ingredientai

Kepimo milteliai šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Cukrus 2 šaukštai
Krakmolas 2 šaukšteliai
Migdolų esencija 1 šaukštas
Pienas 2 šaukštai
Cukraus pudra 2 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Pasigaminkite vyšnių pertepimą: Vyšnias suberkite į puodą, suberkite cukrų, užvirinkite, supilkite likerį. Krakmolą ištirpinkite 2 šaukštuose vandens, supilkite į puodą, pavirkite 2 min., kol sutirštės. Nukaiskite ir palikite atvėsti.

Sviestą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į puodą. Supilkite cukrų, vanilės esenciją, užkaiskite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, kol visiškai ištirps cukrus.

Suberkite į puodą gabalėliais sulaužytą šokoladą, maišydami ištirpinkite. Nukaiskite puodą, šokoladinę masę palikite atvėsti.

Atskirkite baltymus nuo trynių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Palaipsniui sudėkite į šokolado masę trynius ir miltus, kas kartą gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų, paskui įmaišykite į tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite sviestų 24 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais. Supilkite tešlą į kepimo formą, kepkite orkaitėje 40 min. Palikite tortą pravėsti formoje 20 min., tada išimkite ir palikite visiškai atvėsti. Perpjaukite perpus, į dvi dalis.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra. Padėkite vieną torto dalį į lėkštę, užtepkite vyšnių įdarą ir plaktą grietinėlę, uždėkite antrą torto dalį. Glajui ištirpinkite šokoladą su sviestu ir pienu, gerai išmaišykite. Kai pravės, aptepkite tortą ir palikite glajui sustingti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai