Ingredientai
Gaminimo eiga
Pasigaminkite vyšnių pertepimą: Vyšnias suberkite į puodą, suberkite cukrų, užvirinkite, supilkite likerį. Krakmolą ištirpinkite 2 šaukštuose vandens, supilkite į puodą, pavirkite 2 min., kol sutirštės. Nukaiskite ir palikite atvėsti.
Sviestą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į puodą. Supilkite cukrų, vanilės esenciją, užkaiskite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, kol visiškai ištirps cukrus.
Suberkite į puodą gabalėliais sulaužytą šokoladą, maišydami ištirpinkite. Nukaiskite puodą, šokoladinę masę palikite atvėsti.
Atskirkite baltymus nuo trynių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Palaipsniui sudėkite į šokolado masę trynius ir miltus, kas kartą gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų, paskui įmaišykite į tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite sviestų 24 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais. Supilkite tešlą į kepimo formą, kepkite orkaitėje 40 min. Palikite tortą pravėsti formoje 20 min., tada išimkite ir palikite visiškai atvėsti. Perpjaukite perpus, į dvi dalis.
Grietinėlę išplakite su cukraus pudra. Padėkite vieną torto dalį į lėkštę, užtepkite vyšnių įdarą ir plaktą grietinėlę, uždėkite antrą torto dalį. Glajui ištirpinkite šokoladą su sviestu ir pienu, gerai išmaišykite. Kai pravės, aptepkite tortą ir palikite glajui sustingti.
Atsiliepimai