Ingredientai
Varškė
500
g
Kriaušės
400
g
Lazdyno riešutai
100
g
Grietinėlė
125
g
Kiaušinių tryniai
5
vnt.
Manų kruopos
100
g
Cukrus
150
g
Citrinų sultys
2
šaukštai
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Riešutus paskrudinkite ant sausos keptuvės. Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite į keturias dalis. Pašalinkite sėklas ir tuomet supjaustykite kriaušes kubeliais. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis.
Varškę sumaišykite su grietinėle, kiaušinių tryniais ir cukrumi. Tuomet sudėkite manų kruopas, riešutus ir kriaušes. Gerai išmaišykite.
Varškės masę supilkite į sviestu išteptą ir manų kruopomis apibarstytą kepimo formą. Kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje 35 min. Atvėsusį varškės apkepą apibarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai