Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Pienas 1 stiklinė
Aliejus 100 ml
Druska žiupsnelis
Cukrus stiklinė
Pienas 50 ml
Romas 1.5 šaukštelio
Vanduo 50 ml
Cukrus stiklinė
Sviestas 2 šaukštai
Porcijos: 6


Burnoje tirpstantys blyneliai su migdolų įdaru ir šokoladiniu padažu.

Gaminimo eiga

Kiaušinius sumaišykite su miltais iki vientisos masės. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, aliejų, druską. Gautą tešlą per naktį palaikykite šaldytuve.

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir dar kartą gerai išmaišykite. Į keptuvę pilkite ¼ stiklinės tešlos - tiek reikia vienam lietiniui. Po minutės apverskite ir apkepkite kitą pusę. Išimkite iš keptuvės ir dėkite ant kepimo popieriaus. Taip iškepkite visus blynus. Kad nesuliptų, kiekvieną jų atskirkite kepimo popieriaus lapu.

Įdarui: į keptuvę sudėkite migdolus, cukrų, pieną, vanilės ekstraktą ir romą ir kaitinkite, kol ištirps cukrus. Palaukite, kol truputį atauš.

Šokoladiniam padažui: į keptuvę supilkite vandenį, cukrų, sudėkite šokoladą. Nuolat maišydami pakaitinkite ant mažos ugnies, kol išsilydys šokoladas. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite margariną ir maišykite, kol ištirps.

Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštelį įdaro ir susukite į vamzdelius (gausis 10-15 vienetų). Dėkite į lėkštę ir apliekite šokoladiniu padažu.

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai