Ingredientai
Sviestas
175
g
Miltai
400
g
Lazdyno riešutai
300
g
Kepimo milteliai
3
šaukšteliai
Cukrus
175
g
Medus
3
šaukštai
Kiaušinių tryniai
3
vnt.
Porcijos: 8
Šiuos sausainukus iškepsite per 2 valandas.
Gaminimo eiga
Pusę riešutų sumalkite, kitą pusę - stambiai sukapokite. Sviestą supjaustykite kubeliais. Iš miltų, sviesto, maltų riešutų, kepimo miltelių, 150 g cukraus, medaus ir trynių išminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 1 val.
Įkaitinkite keptuvę iki 180 laipsnių. Skaldytus riešutus sumaišykite su 25 g cukraus. Tešlą iškočiokite į 1 cm storio lakštą ir formele arba taurele išpjaukite apvalius sausainius. Apvoliokite juos skaldytuose riešutuose ir kepkite orkaitėje, kepimo popieriumi išklotoje skardoje 15 min.
Atsiliepimai