Ingredientai

Jūrinės žuvies filė 1.5 kg
Česnakai 3 skiltelės
Sviestas 3 šaukštai
Kalendros grūdeliai 1 šaukštelis
Ciberžolė 1 šaukštelis
Druska 1 šaukštas
Cukrus 1 šaukštas
Citrinų sultys 3 šaukštai
Aliejus 1 šaukštas
Porcijos: 6
Aštrių patiekalų mėgėjams.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Žuvį nuplaukite, nusausinkite ir padalykite į 2 filė dalis. Svogūną, česnakus, imbierą nulupkite ir susmulkinkite. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, minkštimą smulkiai supjaustykite.

Puode įkaitinkite sviestą, 30 s apkepkite kalendros sėklas. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus, pomidorus, imbierą ir aitriąsias paprikas. Troškinkite ant vidutinės ugnies 10 min. Sudėkite jogurtą, ciberžolę, „Garam Masala“ prieskonius, druską ir cukrų. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite pamaišydami dar 5 min.

Sudėkite žuvį į aliejumi išteptą kepimo formą. Tolygiai užpilkite paruoštu padažu. Uždenkite indą aliuminio folija ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 20 min. Nuimkite foliją ir pakepkite dar 15 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai