Ingredientai
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Kiaulieną supjaustykite pailgais 3, 1 ir1 cm gabalėliais. Sumaišykite 3 šaukštus sojos padažo su cukrumi ir krakmolu, apliekite juo kiaulieną, išmaišykite. Palikite marinuotis 15 min.
Imbierą nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, paskui – šiaudeliais, galiausiai dar pasmulkinkite.
Susmulkinkite česnaką. Baltą svogūnų laiškų dalį supjaustykite mažais žiedeliais.
Svogūnų laiškus supjaustykite 3 cm ilgio šiaudeliais, juos įpjaukite išilgai.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite kiaulieną, kol paskrus, jei reikia įpilkite daugiau aliejaus. Sudėkite kiaulieną į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad nugertų riebalų perteklių.
Sausai išvalykite keptuvę, įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite imbierą, česnaką ir baltąją svogūnų dalį, ant karštos ugnies maišydami pakepkite 30 s. Suberkite svogūnų laiškus, kiaulieną, įpilkite 0,5 stiklinės vandens ir pamaišydami kepkite 3 min. Apšlakstykite sezamų aliejumi ir patiekite su ryžiais.
Atsiliepimai