Ingredientai
Sviestas
100
g
Sausainiai
150
g
Varškė
350
g
Cukrus
100
g
Vanilinis cukrus
1
pakelis
Citrinos
1
vnt.
Želatina
10
g
Grietinėlė
200
ml
Braškės
400
g
Druska
žiupsnelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su minkštu sviestu. Šia mase išklokite kepimo popieriumi padengtą kepimo formą ir dėkite į šaldytuvą.
Paruoškite kremą. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Pagal instrukciją ištirpdykite želatiną.
Sudėkite į varškę tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, viską išmaišykite. Maišant supilkite ištirpintą želatiną.
Supilkite grietinėlę į varškės kremą ir išmaišykite.
Pusę kremo sukrėskite ant sausainių pagrindo. Ant kremo išdėliokite supjaustytas braškes. Sukrėskite likusį kremą. Dėkite tortą į šaldytuvą 6 – 8 val.
Papuoškite tortą plakta grietinėle ir braškėmis.
Atsiliepimai