Ingredientai

Miltai 3 stiklinės
+0,5-1,5 stiklinės miltų papildomai, reikiamai tešlai gauti
Medus 3 v. š.
Cukrus 1 stiklinė
Cukrus 1 stiklinė
Soda 1 a. š.
Pertepimui:
Porcijos: 10
Medaus tortas gaminamas gimtadieniams, šventėms ir kasdienai. Tiesa, torto gamyba pareikalauja kantrybės ir laiko. Tačiau toks didingas desertas kaip medaus tortas neliks neįvertintas.

Gaminimo eiga

* Pasidarome garų vonelę. Imame puodą ir dubenėlį, kurį dėsime ant puodo viršaus, kad išlydyti ir sumaišyti produktus. Dubenėlio dugnas turi nesiekti puode esančio vandens. Taigi.. į puodą pilame vandens ir užviriname. Dubenėlį dedame ant puodo, į jį dedame sviestą ir medų, pilame cukrų. Kaitindami ant silpnos ugnies sumaišome produktus, kol gaunasi vientisa masė ir nukeliame nuo viryklės.

* Į kitą dubenėlį mušame kiaušinius, dedame šaukštelį sodos ir gerai išplakame plaktuvu. Išplaktus kiaušinius iš karto pilame į pirmąjį dubenį su išmaišyta sviesto, medaus ir cukraus mase. Pilant viena ranka būtinai maišome dubens turinį, kad karštas sviestas nesutrauktų kiaušinių. Gerai išmaišome ir tiesiai į dubenį sijojame miltus. Ne visus iš karto, dalimis, kaskart pamaišant. Greičiausiai tešla dar gausis per minkšta, limpanti prie rankų, tad reikės dar miltų. Ant stalo beriame puse stiklinės miltų, dedame tešlą, apibarstome miltais ir minkome.. Miltų dadame tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų ar stalo, tačiau dar būtų pakankamai minkšta. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę, rankšluostį ir paliekame 1 valandą pastovėti šiltoje vietoje.

* Iš tešlos padarome pailgą volelį ir jį padaliname į 9 lygias dalis. Lengviau bus jeigu pirmiausia volelį padalinsite į 3 lygias dalis, o tada kiekvieną dalį dar į 3 lygias dalis. Iš pjaustyto volelio padarome 9 rutuliukus.

* Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.

* Pasiruošiame 9 kepimo popieriaus lakštus. Ant popieriaus lakšto dedame vieną tešlos rutuliuką ir plonai iškočiojame apskritimą. Kad visi apskritimai būtų lygūs, ant viršaus dedame keptuvės arba didelio puodo dangtį ir paspaudžiame. Kraštelius aplink apskritimą apipjauname peiliu, kad nereikalinga tešla atsiskirtų nuo pagrindinio apskritimo, nes kai tešla iškeps, laužiant sugadinsime iškepusius pagrindinius lakštus.

* Tešlos likučių nenuimame nuo kepimo popieriaus, iš jų bus gaminami trupiniai medaus tortui papuošti. Kepimo popieriaus lakštą su iškočiota tešla dedame į skardą ir šauname į orkaitę (būtinai jau įkaitintą iki 200 laipsnių) ir kepame 2 minutes. Tuo tarpu pasiruošiame kitą lakštą.. ir taip iškepame visu 9 tešlos lakštus, papločius nuimame nuo kepimo popieriaus, o papločių likučius nuimame į atskirą dubenėlį.

* Gaminame medaus torto kremą. Į dubenėlį dedame grietinę, beriame žiupsnelį vanilinio cukraus arba šlakelį vanilės esencijos ir plakame plaktuvu 2-3 minutes. Dedame 2 šaukštus cukraus pudros ir vėl plakame.. ir taip, kol sudedame visą cukraus pudrą. Grietinė taps skystoka, todėl, kad kremas gražiau užsiteptų, reikia grietinės tirštiklio. Dedame šaukštelį ir plakame. Kremui sutirštėjus pilame 2 šaukštelius citrinos sulčių ir išmaišome.

* Imame paplotį, gana plonu sluoksniu jį aptepame kremu (~2 šaukštus kremo) ir ant viršaus dedame kitą paplotį, truputėlį paspaudžiame.. ir taip aptepame visus papločius. Kai visi papločiai bus aptepti, kremu aptepame ir medaus torto kraštus.

* Papločių likučius dedame į smulkintuvą, susmulkiname ir trupiniais apibarstome visą medaus tortą. Puošiame medaus tortą trupiniais, jei norisi, ir graikinių riešutų puselėmis. Skanaus!

patarimupasaulis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai